Zweetvoeten tegen Malaria

algemeen
0
15 okt '07
Uit eerder onderzoek is gebleken dat malariamuggen gelokt worden door de lucht van zweetvoeten.

Onduidelijk is nog wel waarom de mug de geurstof van de ene mens aantrekkelijker vindt dan de andere mens. Het laboratorium voor entomologie van de Wageningen Universiteit is daarom op zoek naar  enkele tientallen mannen die de geur van hun voeten beschikbaar willen stellen voor onderzoek naar de malariamug.
De proefpersonen moeten op drie ochtenden in het laboratorium hun voetengeur afgeven aan speciaal daarvoor gemaakte knikkers. 
Het onderzoek van de Wageningse universiteit naar lokstoffen voor malariamuggen is wereldberoemd, zo meldt nu.nl.  

Doodsoorzaak
Elk jaar raken 300 tot 500 miljoen mensen besmet met de malariaparasiet. In Afrika is de ziekte de belangrijkste doodsoorzaak onder jonge kinderen. Vrouwtjesmuggen brengen de besmetting over. Als vastgesteld kan worden welke geuren voor de mug het meest aantrekkelijk zijn, kunnen de beesten met geurvallen worden weggelokt voordat zij mensen steken.
Mannen die mee willen doen aan het onderzoek moeten gezond en tussen de 18 en 65 jaar zijn. Ze moeten drie keer naar Wageningen reizen. Een dag voor elk bezoek moeten zij zich aan was-, eet- en drinkinstructies houden. Aangezien de mannen niet in aanraking komen met de muggen, is malariabesmetting uitgesloten, zo verzekert de universiteit.

© MAROKKO.NL 2007
zweetvoeten
malaria
wageningen universiteit

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi