Volgens Dr. Watson zijn zwarten dommer

buitenland
158
17 okt '07
In Groot-Brittanië is ophef ontstaan over racistische uitspraken van de Amerikaanse wetenschapper James Watson.

Watson liet tijdens zijn lezing weten dat hij de toekomst van Afrika somber inziet, "omdat de ontwikkelingshulp gebaseerd is op de aanname dat zwarten net zo slim zijn als blanken. En dat terwijl uit testen het tegendeel blijkt". Hij stelt dat mensen die te maken hebben met zwart personeel dit zullen beamen. Dit meldt AD.nl.

De 79-jarige geneticus, die in 1962 de Nobelprijs voor de Geneeskunde won vanwege zijn baanbrekende DNA-onderzoek, kan zijn stelling niet bewijzen. Hij is er echter van overtuigd dat binnen tien jaar het intelligentie-gen wordt gevonden.

Watson arriveerde gisteren in het Verenigd Koninkrijk om zijn nieuwste boek te promoten, waarin hij diezelfde visie verkondigt. De Britse commissie voor Gelijkheid en Mensenrechten onderzoekt of de wetenschapper op grond van racisme kan worden vervolgd.

Watson heeft een dubbele reputatie. Hij gaat door voor een eminent onderzoeker op het gebied van DNA en kankerbestrijding, maar hij is ook berucht om zijn controversiële uitspraken. Zo beweerde hij eerder dat vrouwen dommer zijn dan mannen. Bovendien vindt hij dat aanstaande moeders het recht moeten krijgen om te testen of hun vrucht homoseksueel is.

© MAROKKO.NL 2007
james watson
amerikaanse wetenschapper
nobelprijswinnaar geneeskunde 1962
dna-onderzoek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?