Canadese pedofiel opgepakt

buitenland
0
20 okt '07
De Thaise politie heeft vrijdag een van pedofilie verdachte Canadees gearresteerd.

Na een klopjacht van enkele dagen werd de Canadees Christopher Paul Neil ten noordoosten van Bangkok in de kraag gevat. Neil wordt ervan verdacht tientallen, en volgens het hoofd van de Thaise politie honderden, jongens seksueel te hebben misbruikt.

De 32-jarige Canadees leeft sinds 2000 in Azië. Hij werkte daar als leraar Engels in onder meer Vietnam, Cambodja en Thailand. In al die landen zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan seksueel misbruik van kinderen, soms zelfs jonger dan 10. Neil was op de vlucht sinds Interpol vorige week zijn foto verspreidde. Hij schoor zijn hoofd kaal en verliet halsoverkop Zuid-Korea, waar hij lesgaf aan een internationale school, aldus volkskrant.nl.

De jacht op Neil begon drie jaar geleden, toen de Duitse politie op het internet tweehonderd foto’s vond van een man die kinderen seksueel misbruikte. Het gezicht van de man was onherkenbaar gemaakt. Interpol slaagde er echter in een herkenbaar portret van hem te creëren. Op grond daarvan werd zijn identiteit vastgesteld. Beelden van de bewakingscamera's op het vliegveld van Bangkok bewezen dat hij in Thailand was.

Enkele Thaise slachtoffers deden donderdag aangifte, en Interpol vaardigde een internationaal arrestatiebevel uit. De Thaise politie opende daarop een klopjacht. De man werd vrijdag triomfantelijk aan de internationale pers getoond.

Neil hangt twintig jaar cel boven het hoofd. Het hoofd van de politie noemde hem ‘een bedreiging voor de samenleving’. Neil zweeg.

© MAROKKO.NL 2007
thailand
pedofiel
christopher paul neil
interpol
canada

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi