Brokkenpiloten bestaan echt

algemeen
0
23 okt '07
De Groningse wetenschapster Ellen Visser concludeerde dat uit haar onderzoeken.

Ze stelt dat ongeluk oneerlijk is verdeeld in de wereld. Sommige mensen overkomt een ongeval veel vaker dan anderen, dat meldt Nu.nl. Die groep mensen is zelfs anderhalf keer groter dan op basis van toeval verwacht zou mogen worden.

Visser onderzocht de eigenschappen van mensen die binnen een periode van twaalf maanden meermalen de spoedeisende hulp bezochten. Bij sommige patiënten die 'ongelukjes' hebben, spelen agressief gedrag, alcohol en medicijngebruik een rol. Die factoren komen bij hen vaker voor dan bij mensen die in een jaar tijd maar één keer bij de spoedeisende hulp kwamen.

In de psychologische literatuur wordt gesuggereerd dat ongelukjes zouden kunnen voortkomen uit een onbewuste neiging tot zelfmoord. Dit zou vooral gelden voor mensen die herhaaldelijk letsel door ongevallen oplopen, zegt Visser. De studie van Visser wijst uit dat brokkenpiloten, mensen die vaak iets overkomt, inderdaad vaker dan andere mensen een ongezonde leefstijl hebben of zelfmoordpogingen hebben gedaan.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© MAROKKO.NL 2007
brokkenpiloten
ellen visser
onderzoek
ongeluk

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi