Twee jongens opgepakt na steekincident Amsterdam

algemeen
0
24 okt '07
De politie heeft in Amsterdam Zuid-Oost twee jongens van 15 aangehouden.

Een 15-jarige scholier raakte woensdagmiddag gewond door de steekpartij in Amsterdam-Zuidoost. De jongen ligt met steekwonden in zijn borst in het ziekenhuis. Zijn toestand is volgens de politie stabiel.
Ruzie

Het slachtoffer had eerder op de dag op school ruzie gekregen met twee andere, eveneens 15-jarige leerlingen. Zij zouden hem na lestijd rond 15.15 uur bij de nabijgelegen bushalte in elkaar hebben geslagen en hem meerdere malen hebben gestoken. De jongen kon de school nog zelf binnenstrompelen.

OS Bijlmer

Het gaat om de Open Schoolgemeenschap Bijlmer aan de straat Gulden Kruis. De middelbare onderwijsinstelling biedt onderdak aan de opleidingen vwo, havo en vmbo. Directeur Ingrid Janssen van de Open Schoolgemeenschap Bijlmer zei woensdagavond geschokt te zijn. "De OSB is bij uitstek een school met een veilig leefklimaat en een goede sfeer waar leerlingen leren een eventueel probleem via gesprekken op te lossen. Veiligheidsbeleid kent, zolang de school bestaat, een hoge prioriteit."  Volgens de directeur zat de jongen in het vierde leerjaar van de school. Bron: nu.nl

© MAROKKO.NL 2007
steekincident
opgepakt
amsterdam
zuid-oost
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?