Engels kind blijft klap krijgen

buitenland
0
27 okt '07
Volgens een nieuwe wet mag slaan nog wel, zolang het maar geen zichtbaar letsel als blauwe plekken, schrammen of zwellingen oplevert.

In Engeland is pas sinds januari 2005 een ouderwetse afranseling van zoon- of dochterlief verboden. Bij een ouderwetse afranseling kan bijvoorbeeld gedacht worden aan de broekriem of stok. En wie het handig aanpakt, kan op legale wijze nog steeds een heel eind komen. Zo staat de nieuwe wet nog steeds het slaan van kinderen toe, zolang dit geen zichtbaar letsel oplevert, aldus volkskrant.nl.

Bijna drie jaar na de invoering van de wet vindt de regering het tijd voor een evaluatie. En de Labour partij is hierbij tot de conclusie gekomen dat een algeheel verbod op slaan niet gewenst is. Dit tot groot ongenoegen van liefdadigheidsorganisaties, en van hoogleraar Al Aynsley-Green.

De hoogleraar werd in 2005 via dezelfde wet benoemd tot Engelands eerste Children’s Commissioner, een functionaris die de belangen van kinderen moet aankaarten. ‘Kinderen zijn de enige mensen in dit land die legaal geslagen mogen worden. Ze verdienen dezelfde bescherming tegen mishandeling als volwassenen’, aldus Aynsley-Green.

De regering wijst echter op een onderzoek waaruit blijkt dat 70 procent van de ouders tegen een algeheel verbod is. Bovendien zou slaan steeds meer in onbruik raken.
In Wales is er meer weerstand tegen het slaan van kinderen. De regering van Wales, dat een eigen parlement heeft met beperkte bevoegdheden, onderzoekt of het op eigen houtje een verbod kan invoeren. Het Schotse parlement verwierp een verbod al in 2003, maar bepaalde dat het gebruik van voorwerpen zoals pantoffels en riemen taboe is.

© MAROKKO.NL 2007
engeland
nieuwe wet
al aynsley-green
childeren's commissioner
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?