Boukhari heeft geen zin in Africa Cup

sport
15
7 nov '07
Als het aan Nourdin Boukhari ligt, neemt hij deze winter geen deel aan de Afrika Cup met Marokko.

De Marokkaanse linkspoot wil geen enkel competitieduel missen en wil dan ook het Afrikaanse eindtoernooi begin volgend jaar aan zich voorbij laten gaan, dat meldt voetbalzone.nl.

''Het is afwachten of ik naar Ghana zal afreizen om met Marokko een gooi te doen naar de Afrikaanse titel'', zegt Boukhari in het Algemeen Dagblad. ''Ik word altijd geselecteerd door bondscoach Henri Michel, maar de situatie van Sparta is momenteel veel belangrijker. Als de Marokkaanse bond eist dat ik kom, dan is er geen andere optie. Dan zal de FIFA de Marokkaanse bond in het gelijk stellen.''

Boukhari zelf blijft echter het liefst in Nederland. Enerzijds om Sparta te helpen, anderzijds omdat hij in februari opnieuw vader wordt. Indien de middenvelder moet opdraven bij Marokko tijdens de Afrika Cup, dan mist hij vrijwel zeker de competitieduels tegen De Graafschap (thuis), PSV (uit), FC Twente (uit), VVV-Venlo (thuis) en Excelsior (thuis).

De Afrika Cup wordt tussen 20 januari en 10 februari in Ghana afgewerkt. Al jaren klagen Europese (top)clubs steen en been vanwege het ongelukkige tijdstip midden in het seizoen. Ook bestaat de kans dat Berti Vogts, bondscoach van Nigeria, de Kasteelheren Sani Kaita en Dele Adeleye selecteert.

© MAROKKO.NL 2007
nourdin boukhari
marokko
africa cup
sparta rotterdam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi