Marokko speelt gelijk tegen Frankrijk

sport
60
17 nov '07
De oefenwedstrijd tussen Marokko en Frankrijk is geëindigd in een gelijkspel.

Frankrijk kende vrijdagavond een twijfelachtige generale voor het EK-kwalificatieduel bij Oekraïne van aankomende woensdag, aldus voetbalzone.nl. Les Bleus gaven zes minuten voor tijd een 2-1 voorsprong uit handen tegen een gedreven Marokko.

De Afrikaanse bezoekers namen na acht minuten spelen brutaal de leiding via oud-AZ’er Tarik Sektioui (foto). De speler van tegenwoordig FC Porto profiteerde van het matige wegwerken van de Franse doelman Mickaël Landreau, waarna hij de bal over hem heen in het doel wipte.

Lang mochten De Leeuwen van de Atlas echter niet genieten van de voorsprong. Sidney Govou schoot zes minuten later op aangeven van Samir Nasri via de voeten van Marokko-goalie Nadir Lamyaghri alweer de gelijkmaker binnen.

Een kwartier tijd zorgde Nasri zelf voor wat de winnende treffer leek te gaan worden. Het veelvuldig bewierookte talent van Olympique Marseille stond aan het einde van een langlopende aanval, waarna hij zichzelf nog van twee man ontdeed om vervolgens fraai raak te schieten.

Uiteindelijk waren het toch de Marokkanen die het slotakkoord verzorgden. Youssef Moukhtari schoot op aangeven van Soufiane Alloudi de verdiende 2-2 achter de kansloze Landreau.

© MAROKKO.NL 2007
marokko
frankrijk
tarik sektioui
sidney govou
youssef moukhtari
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi