Nederlandse schipper pleegt bizarre moord

buitenland
3
19 nov '07
De Nederlandse schipper Albert van D. staat maandag in Antwerpen terecht voor een bizarre moord.

De 44-jarige man uit Terneuzen wordt ervan verdacht dat hij zijn vriend Maurits Impe uit Merksem heeft vermoord en in stukken gezaagd, aldus parool.nl.

Albert, zijn vriendin en Maurits hadden aanvankelijk een gelukkige driehoeksverhouding. Maar de twee mannen kregen ruzie over mogelijk misbruik van het zoontje van Albert en zijn vriendin.

Tijdens het vissen zou Albert het slachtoffer hebben doodgeslagen met een zware moersleutel. Hij verstopte het lijk in de kofferbak van zijn auto en reed er een week mee rond, vermoedt justitie. Het lijk zou zelfs achterin de wagen hebben gelegen toen de vriendin naar de politie was gereden om te melden dat Maurits was verdwenen.

Toen het lijk begon te stinken, loog hij tegen iedereen dat er potje dode wormen in zijn kofferbak zat. Van D. zou toen hebben besloten het lijk in stukken te zagen. Hij zaagde het hoofd en de armen af en dumpte ze in een rivier; de romp begroef hij nabij Calais, aldus justitie.

De politie vermoedde intussen dat Van D. méér wist dan hij zei. Toen de armen van het slachtoffer kwamen bovendrijven in Kortrijk, werd Van D. opgepakt. Hij bekende. De romp werd opgegraven, maar het hoofd is nooit gevonden.

Van D. gaf een opmerkelijke reden voor het kapotzagen van het lijk. De moeder van het slachtoffer is een geoefende pendelaarster, iemand die met een slingerend touwtje antwoorden en voorwerpen zegt te kunnen vinden. Door de stukken lichaam over een ruime afstand van elkaar te dumpen, wilde hij het de moeder moeilijker maken om het lijk terug te vinden.

Voor het proces is vijf dagen uitgetrokken. Het vonnis valt waarschijnlijk vrijdagavond.

© MAROKKO.NL 2007
antwerpen
moord
justitie
maurits impe
albert van d.
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi