Moslimmotie PVV is onmogelijk

algemeen
0
22 nov '07
De omstreden motie waarin de PVV pleit voor een immigratiestop voor moslims is onmogelijk.

Dat zegt minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA), aldus de Telegraaf. De minister verwijst onder meer naar het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

De bewindsman stelde dat donderdag in het vervolgdebat over de begroting van zijn ministerie voor 2008. „Er is een goede reden dat we aan dit soort verdragen gebonden zijn”, zei de minister. „Je kunt de verplichting tot bescherming zonder onderscheid niet als een keuzemenu hanteren.”

Hij vindt ook dat de motie onverenigbaar is met het eerste artikel van de grondwet, waarin staat dat discriminatie wegens onder meer godsdienst, politieke gezindheid of ras is verboden.

In de Tweede Kamer ontstond vorige week commotie nadat PVV-Kamerlid Sietse Fritsma het verzoek om een immigratiestop voor moslims had ingediend. De andere fracties noemden het voorstel discriminerend. De PVV meent dat het behoud van de Nederlandse identiteit en kernwaarden onder grote druk staan „door de voortgaande immigratie van moslims die onze waarden vaak niet blijken te delen”.

De Kamer zal dinsdag stemmen over het PVV-voorstel en alle andere moties die zijn ingediend bij de behandeling van de justitiebegroting.

© MAROKKO.NL 2007
pvv
geert wilders
moslims
tweede kamer
minister van justitie ernst hirsch ballin
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi