Halal-hypotheek populair onder 'Marokkaanse' jongeren

algemeen
280
28 nov '07
De meerderheid van de 'Marokkaanse' jongeren geeft de voorkeur aan een halalhypotheek boven een 'gewone' ...

Dat 'Marokkaanse' jongeren een voorkeur hebben voor een halalhypotheek blijkt uit recent onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction in samenwerking met Marokko Media, de uitgever van o.a. Marokko.nl. Dat meldt Motivaction in een persbericht vandaag.

Halal-hypotheek heeft de voorkeur
Volgens islamitische richtlijnen is het niet toegestaan om rente te ontvangen en te betalen. Deze richtlijn vormt een belangrijke belemmering voor bijvoorbeeld het kopen van een huis. In Groot-Brittannië is hiervoor een oplossing gevonden door de ontwikkeling van een halalhypotheek. Bij een dergelijke hypotheek wordt namelijk geen rente betaald. In Nederland bestaan deze hypotheekconstructies nog niet. Verbazingwekkend, aangezien 54% van de Marokkaanse jongeren aangeeft het kopen van een huis alleen te overwegen als zij het kunnen financieren met een halal-hypotheek. Daarnaast zegt 85% van de Marokkaanse jongeren dat ze bij een keuze tussen een gewone hypotheek en een halal-hypotheek zouden kiezen voor de halal-hypotheek.

ABN Amro nummer één onder Marokkaanse jongeren
De meest Marokkaanse jongeren hebben hun betaalrekening bij de ABN Amro (33%), gevolgd door de Postbank (30%) en de Rabobank (24%). Ook voor een spaarrekening gaat men eerder naar de ABN Amro (18%) dan naar een andere bank. Opvallend is dat 10% van de jongeren een verzekering heeft lopen bij de Marokkaanse bank Banque Populaire du Maroc. Het betreft hier veelal een overlijdensverzekering. Dit onderzoek is uitgevoerd in de periode van 6 tot en met 9 oktober 2007. In totaal hebben 431 Marokkaanse jongeren aan het online onderzoek deelgenomen via het NMP-panel van Motivaction en Marokko Media, een onderzoekspanel bestaande uit Marokkaanse jongeren van 15-25 jaar.

© MAROKKO.NL 2007
halalhypotheek
marokkaanse jongeren
motivaction
marokko media
onderzoek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi