Kamer tegen agent met hoofddoek

algemeen
0
28 nov '07
Politieagenten mogen geen hoofddoekje dragen.

Een meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat het dragen van religieuze kledingstukken bij de politie verboden moet worden, aldus de Telegraaf. Omdat het nu nog niet duidelijk is, kan een islamitische agente in het ene korps wel een hoofddoek dragen, maar in andere niet.

De PVV sneed de kwestie woensdag aan tijdens een debat in de Tweede Kamer met minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken. Kamerlid Hero Brinkman van de fractie wees erop dat een politievrouw met een hoofddoekje geen schijn van kans maakt als ze moet optreden tegen Marokkaanse relschoppers.

Ter Horst (PvdA) werkt aan nieuwe kledingvoorschriften voor de politie en heeft de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) daartoe om advies gevraagd. Die vindt dat het dragen van hoofddoekjes, keppeltjes en kruisjes alleen mag worden verboden als daar sterke argumenten voor zijn.
De PVV keert zich sowieso tegen hoofddoekjes, omdat die volgens Brinkman discriminerend zijn en de integratie niet bevorderen. De politie moet objectief zijn. Daarom mogen agenten alleen een pet of hoedje dragen, aldus het Kamerlid. "We zijn tegen een tulband onder de politiepet", viel VVD'er Laetitia Griffith hem tijdens het debat bij.

© MAROKKO.NL 2007
politie
hoofddoek
tweede kamer
pvv
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?