Sarkozy: oproerkraaiers streng straffen

buitenland
0
29 nov '07
De oproerkraaiers die gedurende de rellen van afgelopen dagen in Parijs op de politie hebben geschoten, zullen streng worden gestraft.

Dat heeft de Franse president Nicolas Sarkozy woensdag gezegd, nadat hij een aantal gewonde agenten had bezocht in het ziekenhuis, aldus volkskrant.nl.

‘Het schieten op agenten is onaanvaardbaar’, aldus Sarkozy die de daders beschuldigde van poging tot moord. Zeker 120 agenten zijn gewond geraakt sinds de onlusten zondag uitbraken. Veel agenten hadden schotwonden in onder meer het gezicht doordat ze beschoten waren met jachtgeweren.

Na zijn bezoek aan het ziekenhuis had de president een spoedzitting met de regering over de kwestie. Het waren de ernstigste rellen sinds 2005 toen ook een groot aantal auto's in vlammen ging.

De onlusten braken zondag uit, nadat twee tieners waren omgekomen doordat ze met hun motorfiets in botsing waren gekomen met een politieauto.

Sarkozy had woensdag op het presidentieel paleis ook een ontmoeting met familieleden van de jongens (15 en 16) die op het moment van het ongeluk geen helm droegen. Omstanders beschuldigden de betrokken agenten ervan na het ongeluk te zijn weggereden zonder hulp te hebben geboden.

© MAROKKO.NL 2007
sarkozy
rellen
parijs
politie
poging tot moord
schotwonden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi