Ter Horst: Aanpak Marokkanen niet soft

algemeen
7
5 dec '07
Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken ontkent dat de politie te soft optreedt tegen Marokkaanse probleemjongeren in Amsterdam.

Dat bleek woensdag uit antwoorden van de bewindsvrouw op schriftelijke vragen van de PVV, aldus het AD. Zij herkent zich ook niet in het beeld dat de politie er een aanpak van 'pappen en nathouden' op nahoudt. Volgens Ter Horst is het noodzakelijk om overtreders van de wet aan te pakken. ,,En dat gebeurt ook'', stelt ze.

De aanpak van jeugdcriminaliteit heeft volgens de minister juist prioriteit bij politie en justitie. Aanleiding voor de PVV-vragen was de onrust die eerder dit jaar ontstond in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart. Half oktober schoot een agente daar de 22-jarige Bilal B. dood nadat hij haar en een collega in het politiebureau had gestoken met een mes. De dagen daarna waren er ongeregeldheden in de wijk.

De PVV vindt dat politie en justitie de ,,Marokkaanse straatterroristen'' hard moeten aanpakken en dat ze indien mogelijk hun Nederlandse nationaliteit moeten kwijtraken en moeten worden uitgezet. Ter Horst wijst erop dat het niet mogelijk is iemands Nederlanderschap in te trekken wegens crimineel gedrag.

Het kabinet overweegt ook niet zo'n bepaling in te voeren. Denaturalisatie kan alleen als iemand zich schuldig heeft gemaakt aan hoogverraad en spionage voor een andere staat.

© MAROKKO.NL 2007
binnenlandse zaken
guusje ter horst
overlast
marokkanen
probleemjongeren
amsterdam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?