Schilt weer wereldkampioen in K-1

sport
759
8 dec '07
Sem Schilt heeft geschiedenis geschreven in Yokohama.

De Nederlander veroverde zaterdag als eerste K-1-vechter voor de derde keer op rij de wereldtitel, adlus de Telegraaf. Op Japanse bodem versloeg hij in de ‘K-1 World GP Final’ achtereenvolgens de Braziliaan Glaube Feitosa, de Fransman Jerome Le Banner en landgenoot Peter Aerts, die al vroeg in de partij de strijd moest staken met een zware knieblessure.

Het beladen duel tussen Badr Hari en Remy Bonjasky eindigde in een overwinning voor laatstgenoemde. De uitslag werd fel betwist door het Hari-kamp. De voor Marokko uitkomende Amsterdammer begon uitstekend aan de partij, maar gaf in de derde ronde het heft uit handen. Bonjasky werd uiteindelijk door de jury als winnaar aangewezen.

In de halve finale won Aerts, die in zijn openingspartij zoals verwacht gehakt maakte van de onervaren Japanner Junichi Sawayashiki, in een hoogstaand gevecht op beslissing van Bonjasky. In de eindstrijd tegen Schilt ging het echter helemaal mis met Aerts. De 37-jarige inwoner van Borne heeft waarschijnlijk zijn voorste kruisband afgescheurd, waardoor hij net als vorig jaar in de grote K-1-finale een nederlaag moest slikken tegen de ‘Hightower’.

Door de verovering van zijn derde wereldtitel in de bomvolle Yokohama Arena is Schilt (2.12 meter en 133 kg) op gelijke hoogte gekomen met Aerts, die in 1994, 1995 en 1998 de beste K-1-vechter van de wereld was. De vorig jaar gestopte Ernesto Hoost heeft met vier stuks nog steeds de meeste wereldtitels achter zijn naam staan. Schilt verdiende met zijn zege 400.000 dollar.

© MAROKKO.NL 2007
k1
sem schilt
badr hari
remy bonjasky
yokohama
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?