Kwart joodse soldaten onbetrouwbaar

algemeen
44
16 dec '07
Dit blijkt uit een (joods) onderzoek onder duizend militairen in opdracht van bevelhebber generaal Gabi Ashkenazi.

Een kwart van de Israëlische soldaten die bij wegversperringen van de bezettingsmacht op de Westelijke Jordaanoever staan, heeft actief deelgenomen aan of is zonder het te aan te geven getuige geweest van de vernedering van de Palestijnse bevolking.

Dit meldde zondag het Israëlische dagblad Yediot Aharonot op basis van een militair onderzoek naar de gedragingen van militairen bij de talrijke controleposten in bezet gebied.

De militairen slaan de wachtende Palestijnen, schelden ze uit, laten ze nog langer wachten en nemen ook smeergeld aan om soepeler op te treden, stelde het rapport van de strijdkrachten. Ook laten ze mensen helemaal niet door, bijvoorbeeld Palestijnen die op weg zijn naar een arts of ziekenhuis. Het onderzoek is gedaan met een vragenlijst voor duizend betrokken militairen in opdracht van bevelhebber generaal Gabi Ashkenazi, aldus msn.nl. Dat een kwart hieraan toegeeft, betekent dat de daadwerkelijke realiteit een veel hoger percentage aan onbetrouwbare soldaten kent. Immers, slechts die soldaten die last hebben van hun geweten en/of “dapper” genoeg zijn, geven in zo'n vragenlijst toe. Het overige gedeelte zwijgt als het graf…

© MAROKKO.NL 2007
joodse soldaten
zionisme
jood
joden
israël
israel
palestina
gabi ashkenazi
midden-oosten
midden-oostenconflict
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi