“Trouwende homo’s gevaar voor wereldvrede”

algemeen
0
17 dec '07
Paus Benedictus noemt het feit dat steeds meer landen gelijke relatierechten toekennen aan homoparen een bedreiging voor de wereldvrede.

In de boodschap met als titel 'De menselijke familie, een gemeenschap van Vrede, doet hij verder een oproep om nucleaire wapens te ontmantelen en samen te werken op milieuvlak. Het opengestelde huwelijk noemt hij echter een bedreiging voor de wereldvrede.

De 80-jarige Benedictus zegt in zijn boodschap dat vrede en gezin met elkaar verbonden zijn en dat relatierechten voor homo's een bedreiging vormen voor de traditionele familiewaarden, die door katholieken blijvend zullen worden bestreden, aldus de site van gaykrant (jawel, de site bestaat echt: een krant voor homoseksuelen).

De Paus lijkt de gewoonte te hebben ongelukkige uitspraken te doen. In het verleden hebben we dat al eens eerder gezien ten opzichte van de moslims, waar hij overigens later op is terug gekomen. In mijn ogen begaat hij wederom een soortgelijke fout door homoparen een bedreiging voor de wereldvrede te noemen.

Dat doet echter niet af aan de essentie van zijn boodschap; namelijk dat het op internationale niveau legaliseren van het homohuwelijk een kwalijke zaak is. Hierin steun ik hem wél! Homoseksualiteit is voor de mens volstrekt onnatuurlijk; homoseksuelen kunnen zich immers niet voortplanten.

Zoals cabaretier Eric van Sauers in één van zijn optredens zei: “Ze kunnen zich niet voortplanten, maar het worden er wel steeds meer: ra ra ra, hoe kan dat?!”

© MAROKKO.NL 2007
homos
homo
homo's
wereldvrede
paus
paus benedictus
homohuwelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi