Werkstraffen voor supporters Jong Marokko

sport
23
18 dec '07
Acht minderjarige verdachten van de voetbalrellen in Tilburg in mei zijn dinsdag veroordeeld.

Zeven van hen, onder wie vijf minderjarigen, kregen onvoorwaardelijke werkstraffen van veertig tot negentig uur voor openlijke geweldpleging, dat schrijft NRC Handelsblad Onderdeel van die werkstraf is het verrichten van onbetaalde arbeid in het stadion van Willem II op 12 januari.

De achtste verdachte kreeg 500 euro boete waarvan 250 voorwaardelijk, omdat hij weigerde op bevel van de politie het stadionterrein te verlaten.
Officier van justitie Nicole Hermes had onvoorwaardelijke werkstraffen geëist variërend van dertig tot negentig uur. Ze zei dat het werken in het stadion is bedoeld als genoegdoening naar de gemeente Tilburg en voetbalclub Willem II.

Ze legde in haar requisitoir de nadruk op de schade die de supporters hebben toegebracht, niet in de laatste plaats aan de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap. Ze herinnerde eraan dat Tilburgers van Marokkaanse afkomst, uit schaamte voor wat er op de avond van 22 mei is gebeurd, daags na de rellen bloemen hebben overhandigd aan hun burgemeester Ruud Vreeman.

De verdachten die dinsdag voor de rechter verschenen, hebben een relatief gering aandeel gehad in de rellen. Ze pleegden vernielingen, gooiden met voorwerpen of bleven bij het stadion hangen terwijl de politie hen had bevolen weg te gaan.

De jongste twee verdachten zijn 15 jaar, de oudste is 28. Vier van de acht wonen in Noord-Brabant, de anderen komen uit Haarlem, Zeist en Nijmegen.

De politierechter in Breda behandelt donderdag 20 december nog eens acht zaken tegen supporters van de wedstrijd. Dan verschijnen ook verdachten van openlijk geweld tegen onder anderen stewards voor de rechter.

© MAROKKO.NL 2007
jong marokko - jong nederland
werstraffen
rellen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi