Hooligans Jong Marokko niet opnieuw de cel in

sport
26
20 dec '07
Supporters die betrokken waren bij de rellen na afloop van de wedstrijd Jong Marokko - Jong Oranje hoeven niet opnieuw de cel in.

Dat bleek donderdag bij de rechtbank in Breda, waar net als dinsdag zaken tegen relschoppers werden behandeld, aldus de Volkskrant.

Politierechter P. Kooijman deelde een keer een onvoorwaardelijke gevangenisstraf uit, gelijk aan het voorarrest. Hij veroordeelde de 28-jarige Rachid A. uit Den Bosch tot dertig dagen cel waarvan veertien dagen voorwaardelijk plus 90 uur taakstraf, wegens een poging tot zware mishandeling en een mishandeling.

Op televisiebeelden die in de rechtszaal werden getoond, is duidelijk te zien hoe de verdachte mensen belaagt die de orde in het stadion proberen te handhaven. De een geeft hij een karatetrap en de ander slaat hij in het gezicht.

De politierechter behandelde donderdag in totaal zeven zaken. Hij legde de overige zes verdachten werkstraffen op van 30 tot 110 uur. Vier van hen hebben zich schuldig gemaakt aan geweld tegen personen. De overige zes verdachten zijn 18 tot 24 jaar oud en afkomstig uit Nijmegen, Breda, Maastricht en Utrecht.

Officier van justitie R. de Brouwer had tegen Rachid A. een gevangenisstraf geëist van dertig dagen waarvan veertien voorwaardelijk. Tegen de vier die zich schuldig hebben gemaakt aan geweld tegen personen, eiste hij voorwaardelijke celstraffen van een of twee weken gecombineerd met werkstraffen variërend van 80 tot 120 uur. Tegen twee anderen eiste hij 50 uur werkstraf.

De verdachten kunnen acht uur van hun werkstraf uitvoeren in het Willem II stadion op 12 januari, als genoegdoening naar de gemeente Tilburg en voetbalclub Willem II.

© MAROKKO.NL 2007
relsupporters
jong oranje
jong marokko
tilburg
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi