Ibrahimovic beste speler Serie A

sport
71
28 dec '07
Zlatan Ibrahimovic kan een nieuwe persoonlijke titel aan zijn palmares bijschrijven.

De Zweed werd door de coaches van de Serie A gekozen tot beste voetballer in de Serie A. Wereldvoetballer van het jaar Kaká werd tweede, Antonio Di Natale eindigde als derde.

Zlatan kende een uitstekend jaar in Italië. Met Internazionale werd hij niet alleen landskampioen, maar ook persoonlijk liet de voormalig Ajacied zien gegroeid te zijn. Diverse verdedigers werden dolgedraaid; diverse doelmannen werden verslagen. In 42 wedstrijden voor Inter scoorde de spits tot dusver 24 doelpunten.

Zlatans werkgever Inter werd uitgeroepen tot team van het jaar, terwijl stadsgenoot AC Milan als grootste teleurstelling uit de bus kwam. Opmerkelijk, aangezien de ploeg toch de Champions League en de Wereldbeker wist te winnen. In de Serie A kan de ploeg van Carlo Ancelotti echter nauwelijks potten breken.

De coaches stemden tevens op de ploegen die het meest aantrekkelijke voetbal spelen (Udinese en AS Roma) en op de toekomstige winnaar van het EK 2008. Het merendeel van de trainers was duidelijk: Italië wordt komende zomer Europees kampioen. Slechts Napoli’s Edy Reja en Inter’s Roberto Mancini waren een andere mening toegedaan.

© MAROKKO.NL 2007
zlatan ibrahimovic
zweed
serie a
inter
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?