Ruzie door kijken naar tv

algemeen
0
2 jan '08
Nederlanders ergeren zich vaak aan het gedrag van familieleden of vrienden die naast hen op de bank televisie kijken.

De helft van de tv-kijkers heeft van tijd tot tijd onenigheid over wat wordt gekeken of naar welk programma ze zullen kijken.

Dit blijkt woensdag uit een onderzoek van het bureau Trendbox in opdracht van Veronica Uitgeverij. Trendbox ondervroeg vijfhonderd mensen over hun kijkgedrag.

Zeven op de tien Nederlanders ergeren zich aan het huiskamergedrag van de ander. Ergernis nummer één is het voortdurend zappen van de partner. Ook mensen die bellen of praten tijdens het televisie kijken, kunnen de andere kijkers flink irriteren. Bij ruzie over het te kijken tv-programma kiest vier op de tien Nederlanders ervoor op een ander tv-toestel te kijken. De meesten verkassen zelf naar een andere kamer dan de ander te vragen te verhuizen. Ondanks de ergernissen kijken Nederlanders niet graag in hun eentje televisie: 80 procent wil het liefst met anderen voor de buis hangen.

Het onderzoek toont verder aan dat een deel van de Nederlandse kijkers zenders missen in de tv-gids en de krant. Vooral mensen met digitale televisie (39 procent) zeggen veel zenders niet te kunnen vinden.

© MAROKKO.NL 2008
nederland nederlanders tv televisie ruzie tv-gids krant