AZ heeft twee opties voor spitspositie

sport
0
2 jan '08
AZ wil binnen enkele dagen een spits aan de selectie toevoegen.

De Alkmaarders proberen in eerste instantie Afonso Alves van SC Heerenveen over te nemen, aldus de Telegraaf. "We hopen op zijn komst, maar op dit moment is niets concreet”, aldus technisch manager Marcel Brands. "We kennen het financiële plaatje.

"Als de transfer van Alves niet doorgaat, schakelen we over naar plan B”, aldus Brands verder. "Dat is een spits uit een van de buitenlandse competities. Als ook zijn komst mislukt, gaan we met de huidige selectie de tweede seizoenshelft in. Uiterlijk komend weekeinde moet alles rond zijn. Maandag hervat de spelersgroep de trainingen. Daarna doen we geen transfers meer.”

AZ deed in de zomer ook al een poging om Alves naar Alkmaar te halen, maar door de hoge vraagprijs ging de transfer toen niet door. AZ zou destijds 15 miljoen euro voor de Braziliaan over hebben gehad, terwijl Heerenveen 17 miljoen euro wilde hebben.

In de tussenliggende maanden bleek dat de nieuwe spitsen van AZ, Ari, Graziano Pellè en Mounir El Hamdaoui, nog niet voldoen. Trainer Louis van Gaal wil er daarom hoe dan ook een extra aanvaller bij hebben. Voorzitter Dirk Scheringa gaf zondag na de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo aan dat de transfer van Alves „eigenlijk een brug te ver is.”

© MAROKKO.NL 2008
az
afonso alves
sc heerenveen
spits
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?