Politie praat met moslims over film

algemeen
380
2 jan '08
Korpschef Welten zegt dat de politie gesprekken voert met imams over de film die politicus Geert Wilders over de Koran wil uitbrengen.

Welten bevestigde in zijn nieuwjaarstoespraak dat de politie ongeregeldheden verwacht door de film, aldus de Telegraaf. "We spreken over de mogelijkheden om commotie op straat te matigen" , aldus Welten. De politie zoekt volgens hem de laatste tijd sowieso veel meer contact met moskeeën en maatschappelijke organisaties, vooral in Amsterdam West.

Er zou al een draaiboek zijn bijgewerkt voor grootschalige openbare-ordeproblemen. In Den Haag en Utrecht zijn soortgelijke maatregelen getroffen. Welten zei verder het gevoel te hebben dat de bevolking door deze aanpak van de overlast steeds meer aan de kant van de politie komt te staan.

Amsterdam heeft te maken met een flinke toename van het geweld in openbare ruimtes. De daders zijn volgens Welten steeds jonger. "Het is opvallend dat steeds meer mensen, jong en oud, zo onvoorstelbaar lichtgeraakt zijn" , vindt de korpschef. "Veel lieden accepteren niet dat zij worden aangesproken op hun gedrag. Ze beschouwen zichzelf als het middelpunt van de wereld, waaraan de rest zich maar moet aanpassen. De meest onnozele redenen zijn voldoende om enorme agressie op te wekken."

De film van Wilders, die voor moslims kwetsende beelden bevat, wordt waarschijnlijk op 25 januari uitgezonden op de televisie. Dat gebeurt in de aan de Partij voor de Vrijheid beschikbaar gestelde zendtijd voor politieke partijen. Justitie onderzoekt of uitzending van de film kan worden tegengehouden.

© MAROKKO.NL 2008
politie
moslims
geert wilders
imams
film
koran
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi