Britten misbruiken schapen

buitenland
23
3 jan '08
In Algerije moeten twee Britse oliewerkers boeten voor een grap rond schapenseks. De twee simuleerden seks met schapen die bedoeld waren om geslacht te worden voor een moslimfeest. De Britten zijn door hun werkgever Schlumberger, een gigant in de olie-industrie, op staande voet ontslagen aldus Hln.be.

De schapen waren bestemd om door 30 buitenlandse werknemers in de Algerijnse oliestad Hassi Messaoud ritueel te slachten voor het heilige feest Eid Al Adhha. Geschokt restaurant- en bewakingspersoneel zag de twee Britten aan het werk, waarna ze meteen de directie inlichten. Schlumberger beschuldigde het duo van "verkrachting van de schapen", waarna ze meteen de bons kregen. "De twee werknemers zijn ontslagen omdat hun gedrag totaal onaanvaardbaar was", aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Ook de politie kwam er aan te pas, die waarschuwde dat de lokale bevolking dit offerfeest al hoogst heilig beschouwt. Volgens een andere Brit, die al lang in Algerije werkt, is de rel rond leerkrachte Gillian Gibbons klein bier vergeleken met dit verhaal. "Zij noemde een teddybeer alleen Mohammed. Deze twee mogen zich gelukkig prijzen als er geen verdere straffen volgen."

© MAROKKO.NL 2008
britten schapenseks algerije
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi