'VS gooiden hele woonwijken plat'

buitenland
0
11 jan '08
De Amerikaanse strijdkrachten in Irak hebben donderdag ten zuiden van de Iraakse hoofdstad Bagdad volgens plaatselijke notabelen 'afgrijselijke misdaden' gepleegd.

 Ze hebben in de streek van het dorp Arab Jabour met hevige bombardementen hele woonwijken platgegooid.

Dit meldde vrijdag de Raad van Ulema's, een raad van gezaghebbende soennitische geestelijken, die sprak van vele doden en gewonden. Getroffen werden volgens de raad woonwijken en geen militaire posten van al-Qaeda, zoals de Amerikanen beweren.

,,De Verenigde Staten moeten de consequenties van deze agressie dragen en de internationale gemeenschap en de Arabische Liga moeten hun stilzwijgen verbreken tegenover diegenen die dit soort misdaden plegen'', beklemtoonde de raad.

Donderdag meldden de Amerikaanse strijdkrachten in korte tijd meer dan 20.000 kilo bommen op veertig verschillende doelen even ten zuiden van Bagdad te hebben afgeworpen. Doelwit van het bommentapijt was volgens de Amerikanen een reeks schuilplaatsen van het terroristisch netwerk al-Qaeda.

Het ging volgens de Amerikaanse majoor Alayne Conway om een van de grootste luchtaanvallen sinds de Amerikaanse invasie van Irak in 2003 begon. Alleen al in de eerste tien minuten van de aanval vielen er 38 bommen op Arab Jabour volgens Conway. De luchtaanvallen gingen vooraf aan een aanval met grondtroepen in dezelfde streek van overwegend soennitische landbouwers.

© MAROKKO.NL 2008
amerika misdaad arab jabour woonwijk bombardementen irak
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi