Wilders tegen aanhouding demonstranten

algemeen
0
13 jan '08
Geert Wilders zegt tegen de aanhoudingen te zijn van de demonstranten dit weekend op de Amsterdamse Dam.

PVV-leider Geert Wilders heeft geen goed woord over voor de actievoerders die dit weekeinde in Amsterdam tegen hem demonstreerden, maar hij vindt dat de politie hen niet had moeten oppakken. Volgens Wilders vallen hun uitlatingen binnen de vrijheid van meningsuiting. „Zoals ik mag zeggen wat ik vind, mogen zij dat ook.”

Wilders vindt de Internationale Socialisten die zaterdag en zondag zijn aangehouden „een abjecte club”. Hun boodschap dat hij een extremist zou zijn, noemt hij „te walgelijk voor woorden”. Maar de actievoerders, onder wie GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi, hebben geen bedreigingen tegen hem geuit en dus „had de politie hen hun gang moeten laten gaan”.

Wilders tekent daarbij aan dat de uitlatingen van de demonstranten een sfeer zouden kunnen creëren die wel tot geweld tegen hem zou kunnen leiden.

GroenLinks-leider Femke Halsema liet zondag weten dat zij en haar fractie volledig solidair zijn met Dibi. Die werd opgepakt wegens een poster met het opschrift dat Wilders de samenleving schade toebrengt. Volgens Halsema is dat een parafrase van woorden die premier Jan Peter Balkenende eerder heeft gebruikt over de PVV-leider. Halsema noemt het schandalig dat Dibi daarvoor is aangehouden. Het Kamerlid is overigens inmiddels weer vrijgelaten, aldus Halsema op de website van De Telegraaf.

© MAROKKO.NL 2008
geert wilders
wilders
demonstranten
dam
aanhoudingen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?