Marokko.nl betreurt Kamervragen Wilders

algemeen
0
15 jan '08
Voor de tweede keer binnen een jaar stelt PVV kamervragen over subsidie.

De Partij voor de Vrijheid heeft op 14 januari jl. naar aanleiding van reacties op een forumbericht over de tragische dood van twee Nederlandse militairen in Uruzgan kamervragen gesteld aan Minister Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De PVV stelt hierin o.a. dat Marokko.nl subsidiegeld zou ontvangen voor ondersteuning van moslimradicalen. Het is voor de tweede keer binnen een jaar dat de PVV kamervragen stelt over de toekenning van de subsidie van het Bedrijfsfonds voor de Pers.

Allereerst wensen wij alle kennissen en nabestaanden van de omgekomen militairen alle sterkte toe bij het verwerken van dit onherstelbare verlies. Wij vinden het uiterst treurig dat de PVV dit tragische ongeval aangrijpt om zo hun ongenoegen te uiten over het gebruik van belastinggeld voor de website van Marokko.nl

Tevens roepen wij onze bezoekers op om niet op ongepaste wijze deel te nemen aan de discussie die losgebarsten is op het forum van Marokko.nl daar dit tragische verlies ook een verlies is die ons als gemeenschap aangrijpt. Marokko.nl wil haar moderatoren complimenteren voor de alerte nauwlettendheid waarmee zij de plotselinge aanwas van radicale standpunten hebben weten te modereren.

Marokko.nl kiest er bewust voor om niet alle berichten te verwijderen die als beledigend ervaren zouden kunnen worden, immers ook wij geloven in het recht op vrije meningsuiting en hoe onethisch ook, het recht op belediging. Met het verwijderen van berichten, verwijder je nog niet iemands gedachtegang. Wij willen de bezoekers de gelegenheid geven om elkaar te corrigeren en aan te spreken op elkaars gedrag.

Marokko.nl gelooft in het zelfreinigend vermogen van de community. Wel hebben wij berichten en reacties verwijderd waarvan wij vinden dat zij hun boekje te buiten gaan en die als racistisch door zouden kunnen gaan. Wij willen benadrukken dat Marokko.nl een open forum is waaraan iedereen kan deelnemen en waar ruimte is voor alle meningen. Wij staan echter niet achter elke mening.

Stichting Marokko Media, uitgever van onder andere Marokko.nl, heeft vorig jaar een subsidie van het Bedrijfsfonds voor de Pers toegekend gekregen om nieuws.marokko.nl te realiseren. De subsidie bestaat uit een bedrag van 135 duizend euro en vormt 40 procent van definanciering voor het eerste jaar. De overige 60 procent van de financiering dient op andere wijze gerealiseerd te worden. Nieuws.marokko.nl richt zich op de ruim 150 duizend leden van Marokko.nl. Zij gaat daarbij uit van de eigen kracht van Marokkaans Nederlandse jongeren door hen zowel aan te spreken als nieuwsconsument als nieuwsproducent. Nieuws.Marokko.nl wil daarmee een eigen stem laten horen, die voor de verandering nu eens niet het probleemonderwerp is van de media, maar zelf media is met een onafhankelijke en zelfstandige redactie.

Marokko.nl verwerkt elke dag gemiddeld 40 duizend unieke bezoekers en 50 duizend berichten per dag. Het forum biedt onder andere plaats aan discussies over nieuws & actualiteit, liefde & relaties en lifestyle. Marokko.nl wordt niet gefinancierd door subsidies maar bedruipt zichzelf door reclame inkomsten. Zij heeft veertig vrijwilligers in dienst die de berichtgeving op het forum modereren. Tevens is zij de eerste Nederlandse community die haar vrijwilligers traint in het modereren.

Stichting Marokko Media heeft tot doel Marokkaanse jongeren in Nederland te amuseren, informeren en tot nadenken aan te zetten over de verhoudingen in de Nederlandse samenleving. Omdat Marokko Media graag haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt, gaat zij subsidieprojecten aan met organisaties die een meerwaarde hebben voor de discussies zoals die door de leden van Marokko.nl gevoerd worden. Zo heeft Marokko.nl onlangs de Zorgvernieuwingprijs gewonnen voor het project 'M3' in samenwerking met DGV en voert zij momenteel het project Wensen en Grenzen uit, dat focust op het leren onderhandelen over de verdeling van arbeid en zorg binnen relaties, in samenwerking met E-Quality. Marokko Media is gevraagd deel te nemen in een coalitieom op internet een breed geluid over de Islam te laten horen (IslamWijzer.nl). Andere projecten zijn in samenwerking met het Voedingscentrum, met betrekking tot voorlichting over gezonde eet en leefgewoontes; De Rutgers Nisso Groep, met betrekking tot discussies over seksualiteit en met GGZ De Bascule met betrekking tot het adequaat kunnen reageren op hulpvragen vanuit de community. In het verleden is tevens het project Recht in Beeld uitgevoerd met betrekking tot voorlichting over rechten van vrouwen op basis van het VN vrouwenverdrag.

© MAROKKO.NL 2008
kamervragen
geert wilders
marokko.nl
subsidie
plasterk
uruzgan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italiƫ
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syriƫ
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi