Maaroufi definitief naar Twente

sport
42
15 jan '08
Ibrahim Maaroufi komt het komende anderhalf seizoen uit voor FC Twente.

Dat maakt de club uit Enschede dinsdagmiddag bekend op de officiële website, aldus voetbalzone.nl. De 18-jarige middenvelder wordt gehuurd van het Italiaanse Internazionale.

De Belgische jeugdinternational was actief in de jeugdopleidingen van Anderlecht en PSV en stond sinds 2006 onder contract in Italië. “Ik kwam in contact met FC Twente en wilde heel graag terug naar Nederland”, vertelt Maaroufi op de website. “In het Olympisch elftal van Marokko speel ik al samen met Karim El Ahmadi en met hem sprak ik vaak over deze club.”

“Zelf ken ik trainer Fred Rutten uit de tijd dat ik in de jeugdopleiding van PSV zat en hij staat bekend als een erg goede trainer”, vervolgde de jeugdinternational. “Twente draait goed mee in de competitie en ik kan veel leren van spelers als Blaise N’Kufo, Orlando Engelaar en El Ahmadi.”

“Bij mijn terugkeer in Nederland zal het weer even wennen zijn, naar als ik het goed doe weet ik zeker dat ik speeltijd krijg. Ik hou van het positiespel en kan op meerdere plaatsen op het middenveld uit de voeten. Door nu hard te werken wil ik bij Twente veel van de trainer en het team leren.”

Maaroufi debuteerde officieel bijna een jaar geleden in bekerverband in de hoofdmacht van de Nerazzurri. Sindsdien speelde hij nog twee ontmoetingen in de Coppa Italia, waarvan de laatste vorige maand op bezoek bij Reggina (1-4).

© MAROKKO.NL 2008
ibrahim maaroufi
fc twente
internazionale
transfer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?