AZ zou Alves mogen doorverkopen

sport
0
17 jan '08
Er is een scenario denkbaar waarin AZ de 'kersverse' aanwinst Afonso Alves direct doorverkoopt aan een derde club.

Een betaald voetballer mag in één seizoen bij drie clubs onder contract staan, aldus de Telegraaf. Voor twee clubs mag hij ook daadwerkelijk in actie komen. „Dat is zowel een regel die geldt bij de FIFA als bij de KNVB”, aldus een woordvoerder van de KNVB.

De regel is van belang voor Afonso Alves. Voorzitter Vermeulen van de arbitragecommissie kwam woensdag in zijn voorlopige oordeel tot de conclusie dat de Braziliaanse spits momenteel twee rechtsgeldige contracten heeft, zowel bij SC Heerenveen als AZ.

Als AZ de arbitragezaak wint, is AZ na Heerenveen de tweede club waar Alves dit seizoen geregistreerd staat. Alves heeft zelf te kennen gegeven niet voor de Alkmaarders uit te willen komen. De aanvaller kan, als AZ bij winst van de arbitragezaak meewerkt, voor een 'derde' club tekenen. Die derde club zou het Britse Middlesbrough kunnen zijn, waarmee Alves de afgelopen dagen openlijk flirtte.

Alves heeft in dat geval bij drie clubs geregistreerd gestaan en is voor twee van die clubs in actie gekomen. De arbitragecommissie doet woensdag uitspraak in de zaak rond Alves.

© MAROKKO.NL 2008
afonso alves
az
heerenveen
knvb
fifa
contract
middlesbrough
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?