VVV pakt ook tegen PSV een punt

sport
52
20 jan '08
De Limburgers hielden voor de derde keer dit seizoen een punt over aan het bezoek van een van de toppers van de Eredivisie.

PSV kreeg het niet voor elkaar VVV te knakken, zelfs niet met een uur in overtal (1-1).
 
De start van de thuisploeg was overweldigend. Rachid Ofrany speelde zich rechts in het strafschopgebied vrij en lobde de bal in een boog over Gomes heen in de verre hoek. Na zijn boogbal van ver tegen Ajax, liet de VVV-aanvaller zien een specialist te zijn.

De vreugde bij de aanhang van VVV duurde niet lang. Door een verkeerd ingezette buitenspel van Niels Fleuren haalde Jefferson Farfán de achterlijn. De Peruaan trok de bal in de twaalfde minuut terug en Balász Dzsudzsák rondde attent af: 1-1.

Het spel golfde daarna op en neer, met een gelijk aantal kansen voor de twee doelen. VVV moest vanaf de 33ste minuut met tien man verder. Peter Reekers zette met geel op zak een tackle in op Gomes. De verdediger raakte de Braziliaan en kon inrukken met een tweede gele kaart.

In de tweede helft bleef VVV op de been. De ploeg van André Wetzel mazzelde wel enigszins. Zo schoot Ibrahim Afellay op de paal, haalden de VVV'ers twee keer een bal van de doellijn en verrichtte Danny Wintjens een paar katachtige reddingen.

Ondanks het tegenvallende resultaat liep PSV op de ranglijst geen schade op. Ajax speelde gelijk bij NEC en Feyenoord was vrijdag al onderuitgegaan bij Excelsior. VVV sprokkelde er weer een welkom puntje bij en houdt marge ten opzichte van de degradatiezone.

© MAROKKO.NL 2008
psv vvv ofrany afellay gomes farfan amrabat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi