Bruno Silva alsnog naar Ajax

sport
0
22 jan '08
Bruno Silva krijgt alsnog zijn droomtransfer naar Ajax. De verdediger uit Uruguay tekent in Amsterdam een contract voor 4,5 jaar.

Bruno Silva voor 4,5 jaar naar Ajax.Als alle formaliteiten zijn afgerond en hij de medische keuring doorstaat, kan hij in principe zondag tegen Vitesse al zijn debuut maken.

Silva was in staking gegaan nadat FC Groningen had aangegeven niet mee te willen werken aan een overgang. Zondag liet trainer Ron Jans echter al weten dat wat hem betreft Silva per direct kon vertrekken. "Op deze manier wordt ons een transfer door de strot geduwd", vond ook algemeen directeur Hans Nijland, die alleen daarom al zijn poot stijf wilde houden. Maar omdat er een patstelling ontstond en de club niets heeft aan een onwelwillende speler, zag FC Groningen gisteren geen andere mogelijkheid dan alsnog mee te werken, aldus Telegraaf.nl.

De 26-jarige Silva, die meestal als offensieve rechtsback opereert, kwam in 2005 naar Nederland. Hij was bezig aan zijn derde seizoen in Groningen en speelde tot dusver drie interlands. Bij Ajax wordt hij herenigd met zijn vriend en landgenoot Luis Suárez, die eerder dit seizoen een transfer wist af te dwingen na een curieuze arbitragezaak. Wat dat betreft zal er veel spanning komen te liggen op de uitwedstrijd tegen Groningen, op zondag 13 april. Voor beide clubs kan die confrontatie eventueel beslissend zijn in de eredivisie.

© MAROKKO.NL 2008
brunop silva uruguay amsterdam ajax groningen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?