Ivoorkust speelt met mak Benin

0
25 jan '08
Ivoorkust heeft ook de tweede groepswedstrijd in winst om weten te zetten.

Dankzij treffers van Didier Drogba, Yaya Touré, Kader Keita en Aruna Dindane werd Benin eenvoudig aan de kant gezet: 4-1, aldus voetbalzone.nl.

Vijf minuten voor tijd opende Drogba de score voor Ivoorkust, dat de ontmoeting tegen Nigeria ook al winnend had afgesloten. Nog vóór rust bepaalde Yaya Touré de ruststand op aangeven van broer Kolo Touré.

Na de hervatting ging Ivoorkust rustig verder. Abdelkader Keita nam na vijf minuten al de derde treffer voor zjjn rekening, tien minuten later schoot Aruna Dindane de vierde binnen en in de blessuretijd knikte Razak Omotoyossi de eretreffer tegen de touwen.

Ivoorkust leidt de dans met zes punten en heeft drie punten voorsprong op Mali, tegenstander van het puntloze Nigeria later op de avond. Benin heeft eveneens geen enkel punt behaald.