Strafzaak Abdellaoui voor onbepaalde tijd aangehouden

sport
0
29 jan '08
De strafzaak tegen de ex-voetbalprofs Yassine Abdellaoui en Geoffrey Prommayon en de Bredase postagentschaphouder Abdelrazaq F. is voor onbepaalde tijd aangehouden.

Yassine Abdellaoui (32) die na zijn vrijlating uit de voorlopige hechtenis naar Marokko is geëmigreerd, wordt ervan verdacht in 2003 ruim 2,3 miljoen euro te hebben witgewassen. Hij zou het geld hebben doorgesluisd naar rekeningen van drugsbaron Ramphes R. op Jamaica en in Curaçao. Ook zou hij tussen 2001 en 2002 30.000 US dollars hebben verworven, die afkomstig waren uit criminele activiteiten. De ex-prof van NAC, NEC, Willem II, De Graafschap en de Spaanse voetbalclub Rayo Vallecano ontkent.

De postagentschaphouder in de Haagse Beemden, een gewezen vriend van de voetballer, wordt ook verdacht van witwassen van de ruim 2.3 miljoen euro én 258.520 Britse ponden. Op zijn tenlastelegging staat ook het vervalsen van een handtekening van Abdellaoui en het in bezit hebben van 50.000 Schotse, 37.000 Britse ponden en 80.000 dollar, alles afkomstig uit criminele activiteiten, aldus Bndestem.

De verdenking tegen Prommayon (ex-PSV) is veel kleiner. Het Openbaar Ministerie overweegt diens strafzaak los te koppelen van die van F. en Abdellaoui. Prommayon zou hebben beschikt over 30.000 US dollars, ook crimineel geld.

De advocaten mopperden gisteren dat het onderzoek veel te lang duurt en dat het Openbaar Ministerie daarom niet ontvankelijk moet worden verklaard. De rechtbank honoreerde dat verzoek niet.

© MAROKKO.NL 2008
yassine abdellaoui prommayon breda strafzaak
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?