PSV slaat gat met concurrentie

0
31 jan '08
PSV is hard op weg naar de vierde landstitel in successie. Ajax slaagde er niet in de regerend kampioen onder druk te zetten in De Arena en verloor terecht met 2-0.

Het was een wedstrijd zoals PSV wel vaker speelt in de laatste jaren. Ook onder coach Seff Vergoossen wachten de Eindhovenaren geduldig af, vertrouwend op de defensie en hopend op een sterke aanvallende actie of individuele opleving. Dat werkte in Amsterdam.

Vlak voor rust sloeg PSV toe. Op een moment dat Ajax dacht in de buurt te kunnen komen van het doel van keeper Gomes, kreeg Balász Dzsudzsák de bal aangespeeld op de rand van de Amsterdamse zestien. De Hongaar keek en schoot uit stand de bal links en laag langs Maarten Stekelenburg: 0-1.

En twintig minuten voor het eindsignaal was het invaller Danny Koevermans die in de zestien de bal vast hield en klaarlegde voor de opkomende Otman Bakkal. De middenvelder knalde hard en links naast Stekelenburg, aldus Vi.nl.

Ajax slaagde er dan niet in Gomes constant onder druk te zetten, toch hadden de mannen van coach Adrie Koster enkele grote kansen. De beste mogelijkheden waren voor Luis Suárez. In de openingsfase mikte de Uruguayaan net naast het doel, en na rust bij een 0-1 achterstand stuitte hij op de vuisten van Gomes.

In de slotfase bleek vooral de frustratie bij Edgar Davids erg groot. De aanvoerder van Ajax, die vooral voor rust heel slecht speelde, kreeg in blessuretijd de rode kaart na een doldrieste tackle met tweee benen op Edison Mendéz. Deze actie volgde enkele minuten nadat hij al Jefferson Farfán onbezonnen hard had aangepakt.

PSV breidde de voorsprong op Ajax uit tot acht punten: 49 om 41 punten. De Amsterdammers moeten Feyenoord naast zich dulden, want de Rotterdammers hebben na het 2-2 gelijkspel tegen AZ ook 41 punten.