Afonso Alves vertrekt naar Middlesbrough

sport
4
31 jan '08
De Braziliaanse aanvaller vertrekt per direct naar Middlesbrough.

Afonso Alves vertrekt naar Engeland, weet de officiële club site van sc Heerenveen te melden. Heerenveen en Middlesbrough zijn vanavond tot overeenstemming gekomen over de overgang van Afonso Alves naar de huidige nummer dertien van de Engelse Premiership. Alves tekende bij Middlesbrough een contract voor 4,5 jaar.

Middlesbrough slaagde er vanmiddag in de werkvergunning voor Alves rond te krijgen. Daarmee werd de laatste horde genomen voor de overgang van de spits naar de Engelse Premiership. Afonso Alves kwam in de zomer van 2006 over van het Zweedse Malmö FF naar Friesland. De spits groeide in zijn eerste jaar in Nederland uit tot een ware sensatie.

Alves werd met 34 doelpunten topscorer van Nederland en eindigde op de ranglijst van Europees topscorer als tweede achter de Italiaan Franceso Totti. De Braziliaanse international werd bovendien uitgeroepen tot beste speler van de eredivisie.

Dit seizoen kwam hij slechts negen maal in actie voor Heerenveen, maar toch slaagde de aanvaller er in elf maal te scoren. Alves scoorde in het thuisduel tegen Heracles Almelo, dat in een 9-0 overwinning voor de Friezen eindigde, maar liefst zeven maal en vestigde daarmee een nieuw Nederlands doelpuntenrecord.

Voor welk bedrag Alves naar Engeland verhuist, maakte de directie van sc Heerenveen niet bekend, maar dat met de verkoop van de Braziliaanse aanvaller een voor de Friese club recordbedrag gemoeid is, staat vast.

© MAROKKO.NL 2008
afonso alves
sc heerenveen
middlesbrough
engeland
premiership
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?