Sarkozy en Bruni stappen in huwelijksbootje

buitenland
1
2 feb '08
De Franse president is Zaterdag in Parijs getrouwd met Carla Bruni.

De Franse president Nicolas Sarkozy is zaterdag in het presidentieel paleis in Parijs getrouwd met zangeres en ex-fotomodel Carla Bruni. Dat bevestigde zaterdag arrondissementsburgemeester François Lebel die de plechtigheid voltrok.

„Ik heb twee stemgerechtigden getrouwd in het 8e arrondissement van Parijs die wonen aan de Rue du Faubourg Saint Honoré, nummer 55”, zei Lebel, waarmee hij het adres van het Elysée-paleis noemde. Sarkozy en Bruni gaven elkaar het jawoord in gezelschap van naaste familie en vrienden.

De moeder van Bruni, Marisa Borini, heeft bevestigd dat het koppel in het huwelijksbootje is gestapt, meldde het Italiaanse persbureau ANSA. Een woordvoerder van Sarkozy wilde geen commentaar geven.

Eerder dit jaar was bekend geworden dat de 40-jarige Bruni bij de 53-jarige president was ingetrokken en dat hun relatie serieus was. Het is voor het eerst in de Franse geschiedenis dat een zittend president is getrouwd, zei Lebel.

Sarkozy scheidde in oktober van zijn toenmalige vrouw Cecilia na een huwelijk van elf jaar. Sarkozy zou Bruni niet lang na de scheiding voor het eerst hebben ontmoet. Hun verhouding kwam aan het licht toen ze begin december werden gesignaleerd in Disneyland.

Bruni is de dochter van een Italiaanse industrieel die in de jaren zeventig naar Frankrijk vluchtte uit angst voor ontvoeringen door de radicale linkse Rode Brigade. Ze had tal van affaires met beroemdheden als Mick Jagger en Kevin Costner en was een keer eerder getrouwd. Voor Sarkozy is het zijn derde huwelijk.

© MAROKKO.NL 2008
sarkozy bruni frankrijk president parijs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi