Peter R. de Vries te gast bij Oprah Winfrey

algemeen
1287
3 feb '08
Peter R. de Vries is uitgenodigd door Oprah Winfrey om zijn verhaal over de zaak-Natalee Holloway te vertellen in haar talkshow.

Joran van der Sloot ontkent de inhoud van de bekentenis die op een verborgen camera is vastgelegd en vindt het erg dom dat hij dit verhaal heeft verteld. Volgens zijn moeder zou hij de media ontlopen en de tv-uitzending van Peter R. de Vries van zondagavond willen afwachten voordat hij de pers weer te woord staat.

Joran vertelde de jongen in de 'bekentenis' wat hij wilde horen, zei hij vrijdag in het tv-programma Pauw en Witteman. "Het was zo dom, zo dom, echt dom", oordeelde Van der Sloot over zijn eigen bekentenis. Hij zei al het vermoeden te hebben gehad dat de jongen met het verhaal aan de haal zou gaan.

Van der Sloot gaf in het televisieprogramma toe dat hij tegen een vriend heeft gezegd dat hij een vriend zou hebben ingeschakeld om het lichaam van Natalee Holloway in zee te dumpen, nadat ze onwel was geworden tijdens het vrijen. Hij zou hebben gedacht dat ze dood was. Van der Sloot zei vrijdag in het tv-programma echter dat het verhaal niet klopt en dat het ook niet is te bewijzen.

Hij deed de bekentenis bij een jongen die hij ongeveer een half jaar kende, zei Van der Sloot in het programma. Met een verborgen camera werd het verhaal door misdaadverslaggever Peter R. de Vries opgenomen met een verborgen camera. De Vries wilde de bekentenis bewaren tot zijn uitzending zondag, maar donderdag lekte al informatie uit.

Het Openbaar Ministerie op Aruba bevestigde vrijdag dat Joran van der Sloot een bekentenis heeft afgelegd in de zaak van de verdwenen Amerikaanse tiener. Van der Sloot is echter niet opgepakt en zei zelf ook niet te verwachten dat hij wordt opgepakt.


Één van de advocaten van Van der Sloot vindt dat hij in Pauw en Witteman niet had moeten spreken over de zaak-Natalee Holloway.

De Amerikaanse advocaat Joseph Tacopina vindt dat Van der Sloot had moeten ophangen toen hij werd opgebeld door het televisieprogramma. "Maar dat deed hij niet. Duidelijk is dat zijn ouders hier niet blij mee zijn", zegt Tacopina.


Peter R. de Vries is uitgenodigd door Oprah Winfrey om zijn verhaal over de zaak-Natalee Holloway te vertellen in haar talkshow. Dat bevestigde de woordvoerder van de misdaadverslaggever.

De Amerikaanse zender ABC kocht eerder deze week de rechten van de Holloway-uitzending van De Vries, die donderdag aankondigde de zaak van de verdwijning van de Amerikaanse tiener op Aruba te hebben opgelost. ABC zendt de reportage maandagavond uit, een dag nadat die op de Nederlandse televisie te zien is bij SBS 6.

Of de 51-jarige De Vries daadwerkelijk zijn opwachting zal maken in de show van de talkshowkoningin is nog onduidelijk. "We zijn nog diep in gesprek met die mensen in Amerika", zegt de woordvoerder, aldus Dag.nl.

Overigens is De Vries 'niet bepaald onder de indruk' van de reactie die Joran van der Sloot vrijdag gaf op zijn aankondiging dat hij de zaak-Natalee Holloway heeft opgelost. Ook de in zijn ogen weinig kritische vraagstelling in het tv-programma Pauw en Witteman stuitte De Vries tegen de borst. "Het was niet het toppunt van hoogwaardige journalistiek", zo reageerde de misdaadverslaggever op Radio 1.

Volgens De Vries waren presentatoren Jeroen Pauw en Paul Witteman zo blij dat ze Van der Sloot in de uitzending hadden dat ze zich nederig opstelden. "Ik heb de heren wel eens in betere vorm gezien."


Van der Sloot en De Vries kwamen elkaar onlangs nog tegen tijdens een uitzending van het televisieprogramma Pauw en Witteman. Vlak na de uitzending gooide Van der Sloot een glas rode wijn in het gezicht van de misdaadverslaggever. De opnamen met de verborgen camera waren toen al begonnen, zei De Vries donderdagavond in Pauw en Witteman. In een reactie op de bekentenis zei Van der Sloot vrijdag dat hij de misdaadverslaggever niets kwalijk nam. "Hij doet zijn werk toch."

De Amerikaanse tiener Natalee Holloway verdween in 2005 tijdens een vakantie op het eiland waar ze met vriendinnen vierde dat ze geslaagd was voor de middelbare school. Joran van der Sloot zou haar als één van de laatsten hebben gezien. De Arnhemmer werd tot tweemaal toe opgepakt en even zo vaak vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Dat gold ook voor twee medeverdachten, de Surinaamse broers Deepak en Satish Kalpoe.

Het OM sloot het onderzoek naar Van der Sloot in december officieel, maar liet toen al weten dat de zaak kon worden heropend als er schokkende nieuwe informatie op tafel zou komen. Dat is nu klaarblijkelijk het geval.

© MAROKKO.NL 2008
peter r. de vries oprah winfrey joran van der sloot holloway
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi