Geen enkele reden om ouders van Maddie te verdenken

buitenland
6
3 feb '08
De Portugese procureur generaal heeft toegegeven dat het onbezonnen was om de ouders van Maddie te verdenken.

Alipio Ribeiro, die in Portugal aan het hoofd staat van het onderzoek naar het verdwenen Britse meisje Madeleine McCann, heeft in een radio-interview toegegeven dat er fouten gebeurd zijn in de zaak. "De ouders van Maddie in verdenking stellen was onbezonnen", verklaarde de man. "Op dit moment en met de ervaring die ik nu heb, denk ik dat er meer onderzoek had moeten worden gevoerd voor de McCann's tot verdachten werden uitgeroepen", sprak de politiechef op Radio Renascenca.

Enkele dagen nadat de ouders tot "arguidos" (officiële verdachten) werden benoemd, voerde Portugal een nieuwe wetgeving in. "Een week later zouden ze geen arguidos meer geweest zijn", gaf de Portugese procureur-generaal eerder al toe. De woordvoerder van Kate en Gerry McCann verklaart dat het koppel erg tevreden is met de bekentenis, aldus Demorgen.nl.

Hij vraagt dat het onderzoek naar de ouders wordt gestaakt. "Nu de Portugese hoofdinspecteur heeft toegegeven dat er geen enkele reden was om Kate en Gerry tot verdachten te bombarderen, moeten het koppel zich ook niet blijven verantwoorden."

© MAROKKO.NL 2008
portugal maddie alipino ribeiro portugal mccann
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?