Faillissement ADO lijkt onafwendbaar

sport
8
5 feb '08
Een faillissement van ADO Den Haag komt steeds dichterbij.

ADO Den Haag krijgt geen cent meer van de gemeenteraad. "Wat ons betreft, gaat er geen cent van de gemeente meer naar ADO toe" , aldus VVD-raadslid Rob van de Laar. Gerard Verspui van de PvdA heeft er ook genoeg van: "Voor ons is de maat vol."

ADO Den Haag heeft dit seizoen 7 miljoen euro nodig om het seizoen te kunnen afmaken, daarnaast heeft ADO bij de gemeente nog een lening van 6,8 miljoen euro openstaan. De gemeente weigert deze lening kwijt te schelden.

"Wij vinden dat er geen gemeenschapsgeld meer naar ADO kan", zegt Verspui. "Het lukt ADO al jaren niet om de eigen broek op te houden. Organisatorisch krijgen ze het gewoon niet voor elkaar om de financiën op orde te krijgen. Dat is ontzettend jammer. Maar voor de gemeente houdt het op een gegeven moment op. En dat is nu het geval."

Op dit moment voert de eerstedivisionist koortsachtig overleg met de gemeente en externe investeerders om een naderend faillissement af te wenden. ADO Den Haag voetbalt sinds dit seizoen in een nieuw stadion, dat is betaald door de gemeente Den Haag (27,2 miljoen euro).

Als ADO failliet gaat, verliest het de KNVB-licentie.

© MAROKKO.NL 2008
ado den haag
faillissement
knvb
schulden
gemeente
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?