"Marokko ten onder aan te groot ego"

sport
12
5 feb '08
Abdeslam Ouaddou werd met het nationale elftal van Marokko uitgeschakeld in de groepsfase van de Afrika Cup.
De ploeg, die van start ging als een van de favorieten voor de eindzege, ging ten onder aan interne spanningen volgens de verdediger, aldus VoetbalPrimeur.nl. Marokko wist in de voorbereiding voor de Afrika Cup een gelijkspel te behalen tegen Frankrijk. De ploeg ging dan ook van start als een van de favorieten voor de eindzege. De uitschakeling in de groepsfase was ook voor verdediger Ouaddou (foto) een bittere pil.

"Ik denk dat er verschillende redenen voor zijn. Ik denk onder andere dat we te makkelijk zijn geworden. Marokko kwalificeerde zich vrij eenvoudig en vervolgens was er een succesvol mini-trainingskamp in Frankrijk."

Na het trainingskamp werden nog enkele vriendschappelijke wedstrijden gespeeld. "Begin januari versloegen we in vriendschappelijke wedstrijden zowel Angola als ook Senegal en daarna wonnen we onze eerste wedstrijd op de Afrika Cup met 5-1 van Namibië. Er was waarschijnlijk een te groot vertrouwen maar dat was naar mijn mening niet alles", aldus de verdediger van Valenciennes tegenover L'Equipe.

De sfeer was naar zeggen van de verdediger een van de grootste redenen voor het teleurstellend optreden van de Leeuwen van de Atlas. "Ik ga de zaken oprecht zeggen zoals ik ze heb gevoeld. De sfeer binnen de groep was niet goed. In Frankrijk duurde de stage zeven dagen maar men voelde dat er iets niet goed was. Er waren groepen. Aan de enek kant de spelers uit de Marokkaanse competitie en aan de andere kant de in Europa spelende Marokkanen."

De meerdere sterspelers bleken geen hecht team te kunnen vormen onder leiding van de bondscoach Henri Michel. "De selectie is ten onder gegaan aan te grote ego's. Trots zijn is goed maar wanneer men het shirt draagt van het nationale team moet men aan het collectief denken. Men heeft me verteld dat bepaalde spelers, die niet speelden, glimlachten wanneer wij een tegentreffer moesten incasseren. Dat is echt niet te accepteren."

Toekomst is er echter wel volgens de verdediger. "Dit team heeft een enorm potentieel. De spanningen waren niet spectaculair. Er was geen ruzie er was alleen een slecht sfeer waarneembaar. Wij moeten een voorbeeld nemen aan de Ivorianen die geluk uitstralen indien men speelt."

De Marokkaanse media zag in de 'buitenlandse' spelers de reden van de vroege uitschakeling. "Ik heb het ook gehoord maar dat is niet eerlijk. Wanneer men tot de selectie behoort gaat men er voor. In ieder geval bestaat dit probleem tussen de beide partijen al jaren. Het is iets wat steeds terug lijkt te keren en daarom is het ernstig."
© MAROKKO.NL 2008
abdeslam ouaddou
marokko
ego
afrika cup
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
jemen
saoedi-arabië
mocromaffia
nabil b
advocaat
benjamin netanyahu
ridouan taghi
israël
derk wiersum
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi