Marokko.nl en hulpverleners starten online hulp

lifestyle
11
7 feb '08
Uit onderzoek is gebleken dat jongeren heel goed geholpen kunnen worden door te chatten met een hulpverlener.
Marokko.nl en instellingen uit de jeugdzorg en geestelijke gezondheidszorg bieden vanaf vandaag online hulp via hulpmix.nl. De laagdrempelige hulpsite richt zich met name op multiculturele jongeren omdat blijkt dat zij vaak lang rondlopen met hun problemen voordat ze hulp zoeken. Op hulpmix.nl kunnen jongeren over ruim 100 onderwerpen informatie en tips krijgen, hulp vragen aan andere jongeren en chatten met hulpverleners. De hulp is gratis en anoniem.

De onderwerpen die behandeld worden op de site zijn zeer divers. Voorbeelden zijn eenzaamheid, verlegenheid, ruzie thuis, problemen op school, foute vrienden, loverboys, zwangerschap, verslaving en discriminatie. Uit de testperiode blijkt dat vooral de onderwerpen verliefd, seks en onzekerheid populair zijn.

Jongeren die ergens mee zitten kunnen zelf kiezen hoe ze geholpen willen worden. Ze kunnen informatie en tips lezen, verhalen van andere jongeren lezen of zelf een verhaal plaatsen. Daarnaast kunnen ze andere jongeren advies vragen via het forum. Willen ze liever anoniem met een professionele hulpverlener praten, dan kan dat iedere dag van 16 tot 18 uur op de chat. Verdere wordt op de site uitgelegd wat voor soort hulpverleners er allemaal zijn en wat die precies doen.


Marokko.nl in samenwerking met sangam.nl en hababam.nl hebben hulpmix.nl mede ontwikkeld. De radiozender FunX ondersteunt de website. Khalid Mahdaoui van Marokko.nl: “Regelmatig zien wij op ons forum bijdragen van jongeren die met zichzelf in de knoop zitten, van extreme verlegenheid tot zelfmoordneigingen. Veel van de antwoorden die de bezoekers elkaar onderling geven zijn goed bedoeld, maar bieden geen echte oplossingen. Tot nu toe ontbreekt ‘een brug’ naar de professionele hulpverlening. Met hulpmix.nl is die brug er wel.”


De online hulp wordt geboden door de bureaus jeugdzorg Overijssel, Gelderland en Zuid-Holland en door GGzE en GGZ De Bascule. “Als je al jongere ergens mee zit is het fijn om daar met iemand over te praten. Gelukkig kunnen de meesten dan bij vrienden of ouders terecht. Maar soms kan dat niet of is het fijner als een hulpverlener naar je luistert en advies geeft. Via de chat kunnen jongeren gratis en anoniem met een hulpverlener praten. Alle hulpverleners staan met een profiel op de site zodat jongeren kunnen zien met wie ze chatten, aldus Sabah Chalih, hulpverlener bij hulpmix.nl: “Als je al jongere ergens mee zit is het fijn om daar met iemand over te praten. Gelukkig kunnen de meesten dan bij vrienden of ouders terecht. Maar soms kan dat niet of is het fijner als een hulpverlener naar je luistert en advies geeft. Via de chat kunnen jongeren gratis en anoniem met een hulpverlener praten. Alle hulpverleners staan met een profiel op de site zodat jongeren kunnen zien met wie ze chatten”.


Initiatiefnemers van hulpmix.nl zijn de MOgroep en e-hulp.nl. Frank Schalken van e-hulp.nl: “Nederland loopt voorop met hulp via internet. Uit onderzoek blijkt dat jongeren heel goed geholpen kunnen worden door te chatten met een hulpverlener. Door erover te praten voelen ze zich vaak al wat beter en met de tips kunnen ze vervolgens aan de slag.


Jongeren die in de testperiode de site gebruikten, waren erg enthousiast. Enkele reacties:

- super dat het bestaat

- een uitstekend site!Ik kan namelijk hier alles kwijt!!!

- perfect! ik zou zeggen blijf egt zo doorgaan! ik zweer het het is een goeie site! ik zal aan iedereen die ik ken doorgeven dat jullie bestaan want ik weet zker dat als mensen   van Jullie bestaan weten dat ze Bij jullie tercht komen voor hun ''probleemjes'' ik wind jullie in inder geval goed!!! en ikwens jullie allemaal die in de hulp MiX zitten het beste!! echt Goed van Jullie!! he  ik kan zeggen tegen iedereen wat ik er ban Vond! en ik sprak net met gerdjo als ik het goed heb nouw!! die heeft egt goed geluisterd!! jullie zijn gewoon goed! ik meen het! groetjes anoniempje!   p.s wat et leukste er aan is he blijft lkker anoniem:D

- het is echt goed dat dit er is. want nu heb ik kunnen praten over dingen waar ik anders nooit met iemand over heb durven praten en ik heb betere hulp aangeboden gekregen en ik ga zeker 
  kijken of dat iets voor mij is

- Is een leuke site..je kunt er veel aan hebben ..! ze geven je goed advies etc.. THnx!!!

- Toff hartstikke goed dat jullie me geholpen hebben!!

- Ik heb er nog niet heel veel aan gehad, maar dat komt doordat ik er zo kort was.. Maar, ik denk en vind het TOP dat jullie dit doen..En wens jullie er succes

Hulpmix.nl wordt mede gefinancierd door het VSBfonds en Stichting Kin­derpostzegels Nederland.
© MAROKKO.NL 2008
hulpmix.nl marokko.nl bureau jeugdzorg ggze ggz
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
mocromaffia
nabil b
saoedi-arabië
jemen
advocaat
ridouan taghi
donald trump
chan2020
derk wiersum
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi