Winehouse en West grote winnaars bij Grammy's
Amy Winehouse en Kanye West zijn de grote winnaars van de Grammy Awards
11 February 2008
lifestyle

Winehouse sleepte vijf Grammy's in de wacht, onder meer voor beste nummer ('Rehab'), beste popalbum ('Back to black') en beste vrouwelijke artiest.

De 24-jarige Britse was niet aanwezig bij de uitreiking nadat haar een visum voor de Verenigde Staten was geweigerd. Ze ging met succes in beroep tegen de weigering en werd in het gelijk gesteld. Winehouse reisde desondanks niet naar Los Angeles af vanwege 'tijdsdruk' en 'logistieke overwegingen'. Ze gaf een optreden in Londen dat via een satellietverbinding te zien was, aldus Trouw.nl.

Rapper Kanye West kreeg de onderscheiding onder meer voor beste rapartiest en zijn album 'Graduation'. Toen hij de prijs voor het beste rapalbum in ontvangst nam, sprak West enkele woorden tegen zijn moeder, die in november op 58-jarige leeftijd om het leven kwam na complicaties bij een cosmetische ingreep. "Ik weet dat je nu heel trots op me bent", sprak hij. "Mama, het enige dat ik wil is jou trots laten zijn."
Grote verrassing van de avond was de Grammy voor het beste album, die door jazzlegende Herbie Hancock in de wacht werd gesleept voor 'River: the Joni letters'. "Ik kan niet eens zeggen hoe verrast ik ben", vertelde de 67-jarige artiest na afloop van de uitreiking. "Ik hoorde mijn naam in eerste instantie niet eens."

amy winehouse kanye west grammy's rehab
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi