Willem II krijgt te weinig tegen PSV

sport
0
17 feb '08
Willem II leek zaterdagavond op weg naar een stuntje tegen de huidige koploper van de Eredivisie.

Een door Ibrahim Afellay versierde strafschop, die werd benut door Timmy Simons, bezorgde de Eindhovenaren alsnog een nipte 0-1 overwinning in Tilburg.
De koploper kreeg, een week na het gelijkspel tegen Heerenveen (1-1), met de late overwinning te veel. Willem II was in grote delen van de teleurstellende wedstrijd gelijkwaardig aan PSV, dat zich echter opnieuw bijzonder effectief toonde.

Hoewel het spel van PSV nog genoeg te wensen overlaat, is het elfal onder leiding van Sef Vergoossen nog altijd ongeslagen. Om de resultaten is het de coach ook te doen. Bij zijn aantreden in januari hoorde Vergoossen dat zijn belangrijkste taak was om PSV de vierde landstitel op rij te bezorgen. Het vermaken van het publiek is vooral weer een doel voor Huub Stevens, die na de zomer aan de slag gaat bij PSV.

Vergoossen zat zaterdag voor het eerst weer op de bank. De interim-trainer miste door griep de wedstrijden tegen SC Heerenveen en Helsingborgs IF in de UEFA Cup. Tegen de Zweden experimenteerde de technische staf van de landskampioen met een veranderde tactiek. Jefferson Farfan maakte plaats voor Mike Zonneveld, een extra verdedigend ingestelde speler. Het was voor het eerst dat Vergoossen om voetbaltactische redenen zijn elftal aanpaste.

Tegen Willem II koos de 61-jarige Limburgse coach weer voor de vertrouwde opstelling van 4-2-3-1, met Jefferson Farfan terug aan de rechterkant. De laatste linie van PSV zag er qua bezetting noodgedwongen wel iets anders uit. Rechterverdediger Jan Kromkamp had last van zijn knie en bleef buiten de selectie. Eduardo Alcides, normaal gesproken spelend aan de linkerkant, schoof door naar rechts. Zonneveld verving Alcides op links.

PSV behaalde de goede resultaten onder leiding van Vergoossen vooral door te voetballen vanuit een gesloten organisatie en in aanvallend opzicht toe te slaan op de juiste momenten.

In Willem II trof PSV echter een tegenstander die de defensieve taken geen moment uit het oog verloor, ook niet in eigen stadion. Het gevolg was een saaie eerste helft, waarin voor beide doelen weinig gebeurde. PSV was het minst slordig en liet via Danko Lazovic na om de score te openen. Ook gaf scheidsrechter Dick Jol geen strafschop na een vermeende handsbal van een van de verdedigers van Willem II.

Na de pauze besloot de thuisclub, met het oog op de welkome punten in de strijd tegen degradatie, wat meer risico te nemen en verder van het eigen doel te voetballen. Rydell Poepon liet in een korte, sterke fase van Willem II na te scoren. Gomes redde uitstekend. PSV probeerde met het inbrengen van Danny Koevermans nieuw puntenverlies te voorkomen. Niet de lange aanvaller lag aan de basis van het doelpunt, maar Ibrahim Afellay. De international profiteerde van knullig balverlies van Van der Struijk. Doelman Maikel Aerts kon Afellay in het strafschopgebied alleen nog maar neerleggen. Simons bleef koel: 0-1.

Door de late zege lijkt de spanning uit de competitie verdwenen. PSV heeft, in vergelijking met de concurrentie, niet het zwaarste programma. De koploper moet nog op bezoek bij Roda JC, FC Utrecht, Vitesse en NEC. In Eindhoven neemt PSV het nog op tegen Ajax, FC Groningen, FC Twente, De Graafschap en Heracles Almelo.
 
Voetbalprimeur.nl

© MAROKKO.NL 2008
psv willem ii afellay simons farfan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?