Zevende overwinning op rij voor NAC Breda

sport
39
17 feb '08
De ploeg uit Breda was op De Vijverberg met 0-1 te sterk voor De Graafschap.

Rogier Molhoek tekende voor de enige treffer. NAC houdt door de late zege gelijke tred met Ajax en Feyenoord. De drie clubs hebben 47 punten. In de strijd om een plaats bij de eerste vijf ploegen op de ranglijst, wat aan het einde van het seizoen directe kwalificatie voor de UEFA Cup betekent, krijgt NAC naast Heerenveen vermoedelijk de grootste concurrentie van FC Groningen. De noorderlingen hebben na de overwinning op AZ 44 punten.

De prestaties van NAC beginnen uitzonderlijke vormen aan te nemen. Na de winterstop verloren de Brabanders geen wedstrijd meer. PSV bracht de provinciegenoot op 30 december de laatste nederlaag toe. Na een remise tegen VVV-Venlo (0-0) versloeg NAC achtereenvolgens Willem II, AZ, Roda JC, FC Twente, Sparta Rotterdam, FC Utrecht en De Graafschap. NAC kreeg vijf wedstrijden op rij geen doelpunt meer tegen. Jelle ten Rouwelaar verbeterde zondag het clubrecord van oud-doelman John Karelse.

De Doetinchemmers dachten zondag lange tijd de zegereeks van NAC te kunnen beëindigen. In een tegenvallend duel kregen beide ploegen nauwelijks kansen. NAC, dat verre van groots speelde, toonde zich echter opnieuw bijzonder effectief. Net als vorig weekeinde tegen FC Utrecht viel het doelpunt uit een dood spelmoment. Na een hoekschop van Anthony Lurling kopte Molhoek de bal achter doelman Jim van Fessem.

Het slotoffensief van De Graafschap leverde geen gevaar op. De ploeg van coach Jan de Jonge dacht eind december al zeker te zijn van lijfsbehoud. Van de laatste negen duels wisten de Doetinchemmers er slechts één te winnen. Omdat de onderste ploegen juist wel de punten pakten, is De Graafschap opeens alsnog in degradatiegevaar. De voorsprong op nummer achttien Willem II is nog maar zes punten.


Voetbalprimeur.nl

© MAROKKO.NL 2008
nac breda graafschap ajax groningen molhoek feyenoord ten rouwelaar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?