KLM weigert Wilders op vlucht naar Moskou

algemeen
0
18 feb '08
Luchtvaartmaatschappij KLM heeft politicus Geert Wilders maandagochtend geweigerd op een vlucht naar Moskou.

Aanleiding waren problemen rond de beveiliging van de PVV-leider.
Na overleg is de delegatie waarvan Wilders deel uitmaakte zonder hem naar Rusland vertrokken. De KLM stelt dat het Tweede Kamerlid "specifieke verzoeken had voor zijn veiligheid". Omdat die verzoeken vooraf niet bekend waren bij de luchtvaartmaatschappij kon daar niet aan worden voldaan, aldus een woordvoerder.

Wilders ontkent dat ten stelligste. "Er zijn nul komma nul extra eisen gesteld. Deze reis is voorbereid en men wist dat ik kwam."
De Tweede Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken is maandag afgereisd naar Moskou voor een werkbezoek. Wilders heeft zitting in die commissie, maar keerde vanwege de weigering weer terug naar huis. "Ongelooflijk", reageerde de politicus, aldus Nu.nl.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) is niet betrokken geweest bij het besluit om Wilders uit het vliegtuig te weren. "Ons is geen advies gevraagd omdat we geen rol spelen in deze zaak", zei een woordvoerder. "Dit is een besluit van een private onderneming."

Hoogstwaarschijnlijk kan Wilders later op dag alsnog naar Moskou reizen. Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet laat maandag weten het te betreuren dat Wilders in zijn werk als volksvertegenwoordiger door veiligsmaatregelen wordt beperkt.
Hoewel de Kamer niet verantwoordelijk is voor eventuele maatregelen, zal er volgens Verbeet alles aan worden gedaan om Wilders alsnog zijn bezoek aan Moskou te kunnen laten afleggen.

© MAROKKO.NL 2008
geert wilders klm vliegtuig moskou rusland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?