Vergoossen lovend over Afellay en Bakkal

sport
32
22 feb '08
PSV-trainer Sef Vergoossen heeft zich vandaag lovend uitgelaten over Ibrahim Afellay en Otman Bakkal.

Niet alleen heeft PSV in competitieverband een aardige voorsprong opgebouwd op de concurrentie, ook in Europees verband verloopt alles nog naar wens, aldus voetbalzone.nl. Tijd voor Sef Vergoossen om zijn selectie eens onder de loep te nemen. Ibrahim Afellay en Otman Bakkal kwamen het best naar voren.

De coach is van mening dat Bakkal perfect past in zijn ideeën over voetbal. “Ik ben gecharmeerd van spelers die diepte kunnen brengen”, vertelt hij in het Eindhovens Dagblad. “Bakkal is erg goed in staat om het juiste moment te kiezen om te vertrekken. Soms zie je hem vijftien minuten niet, maar dan kan hij toch dodelijk zijn."

Op de vraag waar de groei van Bakkal eindigt, reageerde hij met de woorden. "Bij Marco", doelend op de huidige bondscoach. “Hij is bij PSV heel belangrijk in de ondersteuning van Timmy Simons. Hij is te veel afgeschilderd als een voetballer die alleen aan aanvallen denkt. Hij laat niets lopen en pakt zijn verantwoordelijkheid."

Eerder deze week liet Vergoossen zich in Sportweek al lovend uit over Afellay. “Ik zie wel overeenkomsten tussen Johan Cruijff en Afellay. En dan praat ik niet over kwaliteit hè, maar over hun stijl van voetballen, die komt aardig overeen. Ze spelen allebei tussen de linies, met veel diepgang en maken het verschil met hun individuele klasse.”

“Cruijff had ook een aangeboren talent om tackles te ontwijken, hij had ogen op de rug. Dat heeft Ibi nog niet, maar dat is een kwestie van ervaring. Daar zit bij hem nog veel rek in. Hij bepaalt zelf of hij fit blijft, zeg ik altijd. Door minder krachten verslindend werk te verrichten, geef je de tegenstander ook minder kans om op je in te hakken”, aldus Vergoossen.

© MAROKKO.NL 2008
ibrahim afellay
otman bakkal
psv
sef vergoossen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi