Foto van Obama in moslimtenue zorgt voor ophef

buitenland
68
25 feb '08
De foto van Obama in een Somalisch moslimteneu verscheen maandag op de website van Drudge Report.

Een foto van Barack Obama in een traditioneel Afrikaans tenue speelt sinds maandag een rol in de Amerikaanse verkiezingsstrijd. De foto uit 2006, genomen in Kenia, verscheen maandag op de website Drudge Report.

Die zou de afbeelding van Obama met witte tulband toegespeeld hebben gekregen van bronnen binnen het campagneteam van Hillary Clinton, de grote concurrent van Obama in de strijd om de Democratische nominatie, aldus Metronieuws.nl

Het team rond Obama gooide maandag kluiten modder naar de collega's rond Clinton over de ,,schandelijke actie''. Obama zou op de foto mogelijk impliciet als een moslim worden afgebeeld en daarmee ,,angst genereren'' onder groepen kiezers, aldus leden van het Obama-team. De club rond Clinton vindt dat allemaal flauwekul en overdreven, overigens zonder dat woordvoerders expliciet ontkenden de foto te hebben verspreid.

Obama's vader is Keniaan. De foto is genomen tijdens een bezoek aan Kenia in 2006. De kandidaat zou er een traditioneel Somalisch moslimtenue dragen, een gift van een van de gastheren destijds. Drudge Report, van internetjournalist Matt Drudge, is een website met enige faam. De onthulling van het Lewinsky-schandaal rond president Bill Clinton wordt aan deze website toegeschreven.

© MAROKKO.NL 2008
barack obama moslim kenia somalisch clinton amerika
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?