Twee leraren veroordeeld voor kindermishandeling

buitenland
79
26 feb '08
De rechtbank in Antwerpen heeft twee islamleraren en een studieopzichter van een koranschool dinsdag veroordeeld wegens kindermishandeling.

Ze hadden leerlingen regelmatig lijfstraffen gegeven. De leraren, onder wie een vrouw, sloegen met een rubberen tuinslang en een ijzeren liniaal.

De rechter legde het trio vier maanden voorwaardelijke celstraf op en een boete van 550 euro, eveneens voorwaardelijk.

De mishandeling kwam aan het licht tijdens een zwemles. De zwemleraar zag striemen bij leerlingen van de koranschool. Justitie begon direct een onderzoek.

‘Zeventien kinderen tussen de acht en elf jaar legden gelijkluidende verklaringen af’, zei de openbaar aanklager. ‘Als ze niet braaf waren, kregen ze slaag in de klas of in een hokje achter de bidruimte.’

De beklaagden ontkenden de kinderen ooit geslagen te hebben. Hun advocaten vroegen vrijspraak. Ze menen dat de kinderen een smoesje verzonnen om niet naar de lessen te hoeven op woensdagmiddag, zaterdag en zondag.

‘Die kinderen worden door hun ouders verplicht Arabische les te volgen op woensdagmiddag en het weekeinde, terwijl hun vriendjes op straat ravotten’, verklaarde advocaat John Maes. De kinderen moeten in de klas koranverzen opdreunen, aldus Volkskrant.nl.

Het Openbaar Ministerie had twee jaar cel en 1100 euro boete gevorderd.

© MAROKKO.NL 2008
leraren antwerpen belgie zwemles koranschool
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi