Afellay mikpunt van veel overtredingen

sport
26
28 feb '08
Afellay beklaagt zich terecht over het grote aantal overtredingen dat op hem gemaakt wordt.

 Uit onderzoek van het AD blijkt dat tegenstanders het vaakst een gele kaart krijgen als ze de PSV-middenvelder aanpakken. Dit seizoen kregen zeventien spelers een gele kaart na een overtreding op Afellay. Daarmee blijft de Nederlandse international vergelijkbare technici als Anouar Hadouir en Nordin Amrabat ruimschoots voor.

Toch denkt PSV-trainer Sef Vergoossen niet dat spelers Afellay bewust zoeken. "Het is meer zo dat tegenstanders in hem een dreiging zien en daarop inspelen. Zo'n statistiekje met die gele kaarten bewijst in ieder geval dat hij veel aan de bal is en dat tegenstanders hem belangrijk vinden."

"Misschien is het wel zo dat Ibrahim tegenstanders de kans gaf om hem te raken, maar dat is nu niet meer zo. Hij moet gebruik blijven maken van zijn dribbel. Dat is zijn wapen. Ik zeg vaak tegen hem. Probeer de bal in het begin van de wedstrijd direct te kaatsen en loop dan weg."

"Dat geeft een tegenstander automatisch meer ruimte. Op dat moment moet je de vrijheid nemen voor een dribbel. Eigenlijk kun je zelf bepalen wat de tegenstander doet."


Voetbalprimeur.nl

© MAROKKO.NL 2008
ibrahim afellay anouar hadouir nordin amrabat psv vvv roda jc
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi