Hamas noemt Israëlische aanval 'echte holocaust'

buitenland
389
1 mrt '08
Palestijnse leiders zijn zaterdag hard van leer getrokken tegen Israël.

Khaled Mashaal, die in ballingschap in Syrië woont, noemde de Israëlische acties sinds woensdag in de Gazastrook 'de werkelijke holocaust'. Israël 'overdrijft de Holocaust en gebruikt die om de wereld af te persen', zei Mashaal.

Andere Palestijnse leiders, onder wie president Mahmoud Abbas, willen het vredesoverleg met Israël opschorten, zei de belangrijkste Palestijnse onderhandelaar, Ahmed Qureia. De opmerkingen van Mashaal en de waarschijnlijke opschorting zijn reacties op de hevige gevechten tussen Palestijnse strijders en het Israëlische leger deze week in Gaza. Zaterdag kwamen daarbij 33 inwoners van Gaza, van wie zeker de helft burgers, om het leven, aldus Depers.nl.

Qureia sprak van het afslachten van 'burgers, vrouwen en kinderen' en van 'genocide'. De Israëlische acties ontnemen het vredesproces zijn geloofwaardigheid, zei hij. Israël zal terwijl het onderhandelt over vrede het terrorisme blijven bestrijden, reageerde een Israëlische woordvoerder.

Het Israëlische leger zegt alleen Palestijnse strijders aan te vallen, maar dat zij soms opereren in gebieden waar veel burgers wonen. Palestijnse strijders hebben tientallen raketten afgeschoten op Zuid-Israël. Een Israëliër kwam daarbij om het leven.

© MAROKKO.NL 2008
hamas holocaust khaled mashaal palestina israel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi